Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η γιορτή


  Ευτυχία είναι να κάθομαι ξάπλα στον καναπέ, να ακούω τα παιδιά μου να παίζουν χαρούμενα και να χαϊδεύω την γάτα μου που γουργουριζει δίπλα μου...
  Ο καθένας ορίζει την ευτυχία του. Άλλοι την μετρούν με υλικά αγαθά, με χρήματα,  με στιγμές. Για κάποιους είναι δεδομένη, ενώ κάποιοι άλλοι ακόμα την ψάχνουν. Η ευτυχία είναι υποκειμενική και συνηθισμένο θέμα φιλοσοφικών συζητήσεων.
  Φέρνω στο νου μου το 2017. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αν ήταν καλή ή κακή χρονιά, σχετικό θα ήταν. Κύλησε ευχάριστα, χωρίς πολλές αγωνίες και άγχη. Δεν συνέβησαν συνταρακτικά γεγονότα, ουτε κάναμε αξιοσημείωτα πράγματα. Είχαμε κάμποσες ατυχίες και άλλες τόσες αναποδιές που αντιμετωπίσαμε λέγοντας πάντα "κάθε εμπόδιο για καλό".
  Παρόλα αυτά ήταν μια χρονιά πλούσια, όχι σε χρήματα αλλά σε συναισθήματα και στιγμές. Αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, δημιουργήσαμε, πετύχαμε. Το 2017 ήταν πολύ γενναιόδωρο μαζί μας. Είμαστε καταρχήν υγιείς που κατά την γνώμη μου είναι ο πρωταρχικός παράγοντας ευτυχίας. Και επίσης είμαστε περιτριγυρισμένοι, πνιγμένοι θα έλεγα, από υπέροχους ανθρώπους, λατρεμένους συγγενείς και φίλους που είναι πραγματική ευλογία να μπορούμε να περνάμε χρόνο μαζί τους. Είμαι ευγνώμων και συνάμα νιώθω απίθανα τυχερή για αυτούς αλλά και πολύ ευχαριστημένη για όλους τους καταπληκτικούς καινούριους φίλους που ήρθαν στη ζωή της οικογένειάς μας αυτή τη χρονιά.
Βάζοντας λοιπόν τα θετικά και τα αρνητικά στη ζυγαριά, θα πω πως το 2017 ήταν μια θαυμάσια χρονιά, γεμάτη αισιοδοξία και ευτυχία, γεμάτη ωραίες παρέες και μερακλήδικες φάσεις. Μία χρονιά ζεστή και δημιουργική, που παραμειναμε ειλικρινείς και  αληθινοί, που γιναμε πιο υπομονετικοί,  πιο ανεκτικοί, πιο τρυφεροί και δοτικοί, που μας εμαθε πολλα και αναμφίβολα μας έκανε καλύτερους ανθρώπους...
  Και καθώς γράφω αυτά μου έρχεται στο μυαλό ο μοναδικός Αγγελάκας "Βάλε φωτιά σ' ό,τι σου καίει, σ' ό,τι σου τρώει την ψυχή, έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμενοι, ανοιχτοί, είν' η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή".
  Έτσι, βάζοντας φωτιά σε όλα τα άσχημα, γεμίζοντας την ψυχή αισιοδοξία και πλημμυρίζοντας κάθε κύτταρο μας με αγάπη, αναμένουμε με ανυπομονησία το 2018 για να ζήσουμε με πάθος και  ένταση αυτή  τη γιορτή κανοντας μια και μοναδική ευχή να είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μας.

Μαρίνα Γιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου